Ne i dashurojmë patatet e skuqura, por kur të mësoni historinë që vjen pas, do t.ronditeni

Ne i dashurojmë patatet e skuqura, por kur të mësoni historinë që vjen pas, do t.ronditeni

Prej kohësh, fëmijët nuk drejtohen ndaj ushqimeve të skuqura, por ato të gatuara në mënyrë të shëndetshme, sidomos gjellëra dhe supa.

Por fëmijët priren drejt gjërave të dnaluara. E jo vetëm ata. Patatet e skuqura janë dashuria për të madh e të vogël.

Nëse konsumoni përditë patate pasojat do të jenë mjaft të rënda mbi organizmin tuaj. Më poshtë po i rendisim pasojat që shkaktohen nga konsumimi i tepruar i patateve.

Së pari do të shtoni në peshë. Së dyti do të rriten shanset për sëmundjet e zemrës dhe për diabetin e tipit 2.

Së treti do të rriten dhe shanset për t’u prekur nga sëmundjet tumorale. Së katërti do të dëmtoni veshkat tuaja.

Së pesti mund të preket truri dhe funksioni i nervave. Ndaj mjekët këshillojnë që të mendoheni dy herë para se të konsumoni patate të skuqura, shpesh.