Ne Gjermani po fillon Diçka e re, Ja per cka Behet fjalë

Duke nisur qē nga dita e sotme Gjermani futet në izolim të pjesshëm, për të frenuar përhapjen e koronaviirusit. Autoritetet shëndetësore kanë deklaruar se izolimi në Gjermani do të zgjasë një muaj.

Numri i rasteve të reja në këtë vend u rrit të hënën me 12,097 raste të reja. Të dhënat e Institutit Robert Koch për Sëm undjet Infe ktive tregojnë se numri i përgjithshëm i të infe ktuarve në Gjermani aktualisht qëndron në 545,027.

Në 24 orët e fundit, Gjermania regjistroi edhe 49 vi ktima nga k0 ronaviirusi, të cilat e çojnë në 10,530 numrin total të tyre. Belgjika, e cila po përjeton shpërthimin më të keq të koronaviirusit në Evropë, po ashtu futet në izolim nga sot.

Këtë javë, në izolim të pjesshëm do të futen Portugalia, Greqia dhe Austria. Ndërkohë, Italia, Franca, Spanja, Çekia dhe Polonia tashmë kanë ndërmarrë kufizime të ashpra.Numri total i të infektuarve me k0ronaviirus në Evropë ka kaluar tashmë 10 milionë.