Ne Gjermani jepet jepet urgjeent njoftimi, Qe prej me kete dite do kete masa te reja edhe ne…

Dhe tani Zyrtarët gjermanë të shëndetësisë u kërkuan të premten banorëve që të shmangin të gjitha kontaktet jothelbësore, pasi vala e katert preki vendin dhe Parlamenti miratoi një paketë të re masash për shendetin publik.

Vieler u bëri thirrje qytetarëve të qëndrojnë në shtëpi sa më shumë që të jetë e mundur, duke kërkuar gjithashtu mbylljeen e kafeneve me ajrosje të dobeet. Shkalla e përgjithshme e të vak sinuarve plotësisht ka mbetur e pandryshueshme në rreth 68 për qind. E gjithë Gjermania është prekur.

Në deklaratën e tij, ministri në largim i Shëndetësisë, Jens Spahn la të nënkuptohet se mund të vendoset një masë izo limi, ndërsa bëri thirrje për t’iu bashkuar përpjekjes së përbashkët kombëtare, duke paralajmëruar se vak sinimi si një masë e vetme.