Neѕe ju mрihen krahet dhe duar kur fIini, kete gje duhet ta dini раtjeter..!?

Shumicës prej nesh i ka ndodhur që të zgjohet në mes të natës me një dorë të mpirë. Ndonjëherë, ne gjithashtu ndiejmë një ndjesi gjembash, sikur “kunjat dhe gjilpërat” e vogla po na shpojnë në lëkurë. Termi mjekësor për këtë është parestezia, por pse ndodh kjo, dhe a është diçka për të cilën duhet të shqetësohemi?

Ndodh pa paralajmërim dhe normalisht shkaktohet nga presioni i qëndrueshëm mbi nervat. Parestezia në përgjithësi është e padëmshme kur është e shpejtë, por mund të jetë një simptomë e një sëmundje themelore kur përjetohet shpesh.

Shkaqet e mundshme të parestezisë: Pozicioni i gjumit;Fjetja në bark me duar poshtë trupit, shtrirë në shpinë me duar nën kokë, ose dremitje anash dhe gjarpërimi i krahut janë pozicione të dobëta të gjumit që mund të shkaktojnë presion të zgjatur mbi nervat tona. Këto rezultojnë në një përçarje në rrjedhën e gjakut, dhe sistemi ynë nervor reagon me një ndjesi shpimi gjilpërash.