Ndizet loja në Mesdheun Lindor, grekët në ala. rm: Flota luf tarake ruse dhe Turqia.

Ndizet loja në Mesdheun Lindor, grekët në ala. rm: Flota luf tarake ruse dhe Turqia.

Mediat greke paralajmërojnë se “loja” në Mesdheun Lindor po bëhet me e rrez.ikshme, në një kohë që kërc.ënimet vazhdojnë nga Turqia dhe tensionet nuk kanë parë aspak ulje ditë pas ditë, me retorika të ashpra nga të dyja palët.

Sic “loja e ekuilibrave dhe forcave që po zhvillohet në Mesdheun Lindor është ndërlikuar në mënyrë të rrezikshme”.“Disa orë më parë, Turqia lëshoi një anije navttex në rajonin e Mesdheut Lindor, duke paralajmëruar stërvitje nga flota ruse. Është një pyetje nëse rusët do të bëjnë stërvitje më vete apo do të kryejnë stërvitje të përbashkëta me anijet luft arake turke.

Në thelb, Ankara po informon anijet kërkimore Barbaros dhe Oruc Reis që po lundrojnë në zonat ku do të zhvillohen stërvitjet ruse”,ditorja.