Mungesa e magnezit shkakton dhi mbje, ngërçe, lodhje: 19 shenja për tu identifikuar

Mungesa e magnezit shkakton dhi mbje, ngërçe, lodhje.

Ka kuptim ta krahasojmë trupin e njeriut me një makinë komplekse. Në këtë metaforë, ushqimi ynë është karburanti që mban trupin tonë të funksionojë.

Ne mund ta shtyjmë këtë krahasim duke vërejtur se trupit tonë i duhet karburanti i duhur, dhe për këtë arsye një dietë e përshtatshme dhe e ekuilibruar. Magnezi është një mineral që është thelbësor për shëndetin tonë dhe është i përfshirë në shumë mekanizma siç është tkurrja e muskujve ose ngurtësimi i kockave. Gjeni shenjat e një mangësie të mikronutrientit dhe si ta rregulloni atë.

Magnezi është një element thelbësor kimik për funksionimin e duhur të trupit të njeriut. Prandaj është e rëndësishme të konsumoni një sasi të mjaftueshme për të shmangur pasojat e një mangësie.

Magnez, pse?
Është e rëndësishme të kuptohet roli që luan magnezi në trup në mënyrë që të kuptojë rëndësinë e tij. Është një molekulë thelbësore për shëndetin tonë.

Duhet të jetë në ekuilibër me kaliumin, natriumin dhe kalciumin për funksionimin optimal të trupit. Pothuajse 50% e magnezit është e vendosur në dhëmbë dhe kocka, gjysma e mbetur lokalizohet në inde të buta, në mëlçi ose në muskuj.