Moti i keq bën namin në Itali/ Zh duken 11 persona


Italia veriore është mbë rthyer keq nga moti me reshje shiu dhe erë të fo rtë. Së fundmi mësohet se numri i personave të zh. dukur ka shkuar në 11. Ndërkohë pak më parë u raportua se një zja r rfikës kishte hu.mbur jetën. Zona më e prekur është Piemonte, ku situata vijon të jetë al armante.

Një prej personave të zhdu/ kur është regjistruar në zonën e Vercelli, i cili raa me makinën e tij në Sesia. Kryetari i Piemonte, Alberto Cirio, ka kërkuar shpalljen e gjendjes së jashtë zakonshme. Meteorologët shprehen se e tillë situatë nuk është parë që prej vitit 1958. Autoritete kanë bërë thirrje për k ujdes, ndërsa sinoptikanët paralajmërojnë se moti i k eq në vend do të vijojë.