Mos i hidhni bananet me pika, Nuk e keni ditur ja cfare efekte kane ne trupin e juaj

Kur bananet jane me pika tezeza shumë, ato zhvillojnë njolla kafe të errëta në lekurenn e tyre të verdhë, ajo bëhet e butë brenda dhe lëshon një aromë mjaft të fortë të pje’kuree.Në këtë fazë, ndoshta keni menduar që duhet t’i hidhni në plehra këto banana.

Por, prisni, Ajo ka aftësinë të largoje,grupe të caktuara të qeli/zave të tu/ moritt duke shkaktuar pompimin e tepërt të ujit në qelizaat e deemshme duke i bërë ato të dalin jashtë nga preesioni.

Bananet përmbajnë disa anttioksidaantë, qe e mundesojne kete, keshtu qe eshte mire ti konsumoni ato sa me teper,percjell ditorja.