Mjeku shqiptar në Vjenë-Austri ka një mesazh të rëndësishëm për të gjithë, nese doni qe…

Bujar Muqolli, kryemjeek i njërës nga klinikat më të njohura spittalore në Vjenë, është ndër të parët shqiptarë që është vak-sinuar në Austri. Ai së bashku me stafin e tij mjekësor, sot ka bërë vak/ sinimin në vendin e tij të punës.

“Edhe ne mjekëtt po vak-sinohemi. Edhe unë sapo e mora vak-sinën. Askush nuk duhet të ketë frikë dhe të jetë skepttik ndaj va-ksinës.Uroj dhe shpresoj që vak sinimi im të jetë një motiv për ta marrë edhe të tjerët.

Marrja e vak sinës është e vetmja shpresë t’i kthehemi jetës normale”, ka thënë doktor Muqolli në një prononcim për,Ai së bashku më vëllain e tij, Fisnik Muqollin janë bërë emra të njohur jo vetëm në spittalin ku ata të dy punojnë, por kanë ngritur edhe emrin e shqiptarëve në mjekësinë evropiane.

Vak/ sinimi në Austri ka filluar që nga 27 dhjetori. Fillimisht është duke u kryer në shtëpitë e pleqve dhe stafet mjekësoree,ditorja.