Mjeku shqiptar në Amerike: Viirussi zhdukket për gjashtë javë nëse të gjithë qytetaret bejne kete gje…

Sipas mjekut shqiptar në SHBA, Skënder Murtezani, mjeti i vetëm mbrojtës për ta mposhtur kor onavii rusin është maska. Profesori i mjekësisë klinike në Cornell bëri të ditur se nëse bashkohemi për gjashtë javë vir usi mund të zhduket.

“Që nga fillimi i intervistave të mia, disa e kanë quajtur dhe ekstreme mendimin tim që të përdoren maskat në mënyrë rigoroze”, ka thënë ai.“Maskat ishin shpëtimi i vetëm deri sa të vijë vaksina. Po ashtu duke pasur parasysh se asnjë va ksinë nuk është 100 për qind e kurueshme, maska është e vetmja gjë që pengon përhapjen e vir usit.

Kjo sëm undje përhapet nëpërmjet pështymës, të folurit, kollittjes apo teshttitjes dhe kujdesi i vetëm është maska”, tha ai.“Maska është shpëtimi i vetëm në këtë moment.Propozova një gjë shumë të thjeshtë. Po të bëhemi bashkë për 6 javë nuk do t’i lejojmë vir usit të shumohet.

Dhe faktikisht do të ishte vde/ kja e vir usit por duhet të jemi të një zëri nuk ka vend për politikën, të spekulohet dhe të kapen teoria të ndryshme”.