Mjeku Pipero u Lutet Shqiptarëve: Nëse doni që të mos përhapet më, Mos bëni…

Mjeku Pëllumb Pipero thotë se mby’llja totale e vendit nuk është zgjidhje ndaj sipas tij ajo duhet shm’angur.Sipas mjekut, duhet të respektohen masat si: higjena, distanca dhe shmangja e grumbullimeve.

“Unë nuk jam ekspert i fushës, në opinionin tim asnjëherë smë ka shkuar në mendje se një mby’llje. Ka shumë mënyra të tjera kufizuese.

Mby’llja e plotë sado efikase të jetë nuk është zgjidhje. Ajo mund të vijë por nuk është mby’llja zgjidhja. Zgjidhja është respektimi i protokolleve dhe masave paran’daluese. Mbajtja e maskës dhe reskeptimi i distancës, higjiena dhe shmangia e grumbullimeve në çdo mjedis.

Një masë e arsyeshme që numri i grumbullimeve të jetë në 10. Mo’srespektimi i protokolleve veçanërisht në bare, ku numri i personave dhe karrigeve është më i madh sesa rekomandimi dhe mosha që frekuenton këto lokale”, ka thënë Pipero.