Mjeku i njohur: Pjesa më e madhe e neglizhojnë, mendojnë se është thjeshtë një gërrhitje, por pas saj fshihen keto 2 probleme

Apnea është një çrregullim i zakonshëm që shkakton ndalim dhe fillim të frymëmarrjes në mënyrë të përsëritur gjatë gjumit. Ndalesat e frymëmarrjes mund të zgjasin nga disa sekonda deri në minuta dhe mund të ndodhin 30 herë ose më shumë gjatë një ore.

“Apnea e gjumit është me fjalë të thjeshta një çrregullim i gjumit. Deri diku pjesa më e madhe e neglizhojnë, mendojnë se është thjeshtë një gërrhitje. Pjesa më e madhe e përceptojnë si thjeshtë gërrhitje.

Në fakt, është një gërrhitje shumë e fortë, e cila në disa momente të caktuara pa e kuptuar vetë personi ngelet pa frymë. Në fakt nuk e kupton se as nuk zgjohet, as nuk ka dhimbje dhe në shumicën e rasteve unë nuk pyes dhe nuk e di pse por meshkujt ndihet të diskri mi nuar që gërhasin më shumë se femrat.Edhe kur i pyes, në fakt pyes bashkëshorten se ato e kuptojnë më shpesh.