Befason/ Mjekuu Francez i Enver Hoxhës i Tregon të Gjitha/ Ja çfarë i ka thënë ai për Shqiptarët: Kur e pyeta m’u Përgjigj…


Ish-diktatori Hoxha e mbajti Shqipërinë e iz oluar për afro 41 vite, re gjim i cili vazhdoi edhe të paktën gjashtë vjet pas vde kjes së tij. Por pse Enver Hoxha e iz oloi Shqipërinë? Në një intervistë të dhënë për mediat e huaja, mjeku francez i Enver Hoxhës, Paul Milliez, ka zbuluar arsyen e dhënë nga ish-dikt atori.

Kur e pyeta Enverin se kush ishte arsyeja qe po e mbante Shqiperine te iz oluar, ai u pergjigj: “Doktor, une do ti mbaj kufij te mbyllur edhe per disa vjet, sepse ky vend duhet ndertuar dhe ky popull duhet ndergjegjesuar. Ne qofte se une do te hap kufijte, shumica dermuese do te emigroje, sic kane bere ne shekuj.