Mjekja shqiptare në Gjermani: Ja pse po rritet numri i të ínfek.tuarve në Kosovë e Shqipëri

Mjekja shqiptare në Gjermani: Ja pse po rritet numri i të ínfektuarve në Kosovë e Shqipëri.

Mjekja Marsela Ceno, drejtuese e Shoqatës së Mjekëve Shqiptarë në Gjermani, flet për situatën e shka ktuar nga Co v id- 19 dhe rëndësinë e ndërgjegjësimit për respektimin e masave për kufízimin e përhapjes së virusit.

Ajo shprehet se gjendja në Kosovë e Shqipëri po përke qësohet nga pakujdesia.

Ceno shprehet se në fillim, masat e ízolímit stríkte dhanë rezultate të mira dhe ishin shembull për menaxhimin e sítuates, por lirimi i menjëhershëm i masave, ndikoj në përhapjen e pakontrolluar të koronavirusit. Mungesa e strategjisë bëri që Shqipëria dhe Kosova të shtim të numrit të,prekurve.