Merret vendimi për izol/imin e Shqipërisë? Ja lajmi që dha Mira Rakacolli tek Eni Vasili

Me ardhjen e festave të fundvitit ka shume diskutime nese Shqipëria do i ashpërsojë masat apo jo.Zv.ministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli tha se grupi i ekspertëve po e monitoron situatën me shumë vemëndje para se të marrë një vendim.

“Grupi i ekspertëve po e monitoron situatën në vazhdimësi. Atualisht kemi një rënie të numrit të infe ktimeve në rast se e krahasojmë me para një jave. Por disa masa që janë të ditura tashmë duhet të respektohen. Po monitorojmë situatën dhe do vendosim”- tha Rakacolli.

“Është bërë një studim nga universiteti i Oksfordit tregon se 3 masa janë të rëndësishme dhe kanë patur ndikim. Është ndalimi i grumbullimit mbi 10 vetë.

Është mbyllja e universiteteve dhe mbyllja e bizneseve jo-esenciale”- tha mjeku Genc Sulçebe, keto jane detajet e fundit,shkruan ditorja.