Merret ky Vendim i ri në Gjermani, Deri në datën 10 Janar…

Gjermania do të zgjasë kufizimet e saj në jetën e përditshme që synojnë ngadalësimin e përhapjes së kor onavir usit deri në 10 janar, tha Kancelarja Angela Merkel pas bisedimeve me udhëheqësit rajonalë.

“Incidenca po bie në disa shtete federale, por për fat të keq ajo është ende në rritje në disa,” tha Merkel të mërkurën duke shtuar.

“Ne kemi një numër shumë të lartë të viktimave çdo ditë.” Një vendim ishte marrë tashmë për të zgjatur mbylljen e bareve, restoranteve dhe palestrave deri më 20 dhjetor, ndërsa takimet me miqtë dhe të afërmit janë të kufizuara.

Pavarësisht nga një zbutje e lehtë e masave gjatë periudhës së festave që do të lejojë më shumë njerëz të takohen, Merkel tashmë kishte thënë që kufizimet do të shkonin deri në 2021.Sot, Instituti Robert Koch, qendra e kontrollit të sëmundjes në vend, raportoi 22,046 raste të reja në të gjithë vendin në 24 orët e mëparshme.