Merkel jep Lajmin: Ja çfarë duhet të prisni në Gjermani në vazhdim…

Kancelarja Angela Merkel ka dhënë informacione se ku qëndron Gjermania kur bëhet fjalë për vaks inimet e koro naviru sit.Merkel tha se qeveritë federale dhe shtetërore po përgatiten për programin e vak sinimit dhe se miratimet e para të vaks inave në BE mund të ndodhin në fund të dhjetorit.

Me një vështrim mbi aplikimet nga BioNT ech-Pfizer si dhe Moderna për përdorimin e vak sinave të tyre në Evropë, Merkel tha se 70 milion doza në total nga të dy llojet e vaksinave mund të dorëzohen në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm.

Por, kjo nuk do të jetë e mjaftueshme për popullsinë 83 milionëshe të Gjermanisë, tha ajo, duke theksuar se vendi do të duhet të “kalojë dimrin” pa rezerva të mëdha doz ash.

Kryebashkiaku i Berlinit tha se ai shpreson që qeveria do të sigurojë plane konkrete për një program vaksinimi masiv.Müller tha se ishte e rëndësishme që programi të ishte i njëjtë në të gjithë Gjermaninë, sesa të kishte dallime midis shteteve federale.