Merkel jep lajmin e keq për kor.on.ën/ Na presin ditë të vështira, deri në këtë datë

Kancelarja gjermane, Angela Merkel ka bërë sot një mbledhje me Kryeministrat e landeve në lidhje me situatën e pandemisë në vend. Mbledhja ka zgjatur për rreth 7 orë dhe në fund të saj Merkel doli në një konferencë për të bërë një rezyme për çfarë u fol.

Ajo u shpreh se që nga kuf izimet e nëntorit njerëzit kanë zvogëluar kontaktet e tyre me 40%. Ajo gjithashtu shtoi se do të merren disa masa të tjera, pasi nuk mund që të lejojë që spitalet të mbushen plotësisht.

Kancelarja shtoi se bllo kimi ka ndaluar rritjen eksponeciale të rasteve por prap ato mbeten shumë të larta.Ndërkohë që në lidhje me vijimësinë e vir usit gjatë periudhës dhjetor-janar ajo u shpreh se mund të ketë kufizime shtesë në vatrat e mëdha.

Më tej, tha se va ksi na anti-ko vi d mund të jetë në gjendje në dhjetor, por kjo nuk do të thotë që duhet të anashkalohen kufizimet e vendosura.