Menduan se ishte një shpellë, “luajtën mendsh” kur hyren brenda (Pamje)

Menduan se ishte një shpellë, “luajtën mendsh” kur hyren brenda,pamje.

Të gjithë e dimë se Australia është një vend shumë i veçantë, jo vetëm për kafshët ekzotike dhe të rr ezikshme, por edhe për klimën e saj.

Të vështirë që ka sjellë më së miri zgjuarsinë njerëzore, siç është ky “qytet” i mrekullueshëm nëntokësor i ndërtuar në mes të shkretëtirës.i quajtur Coober Pedy, qyteti i vogël është në ze mër të shkr etëtirës së zj arrtë australiane, kutemperaturat në verë tejkalojnë 40 ° C, kështu që banorët e saj kanë vendosur të gjejnë strehë nën tokë.

Qyteti u themelua në vitin 1915 dhe dy vjet më vonë u zbuluan depozita të mëdha opale në rajon, gjë që çoi në një operacion të madh të minierave për t’i larguar ato. Prodhimi ishte aq i madh sa edhe tani zona është e njohur si kryeqyteti opal botëror.