Më në fund vjen Lajmi i madh për Italinë, Ja detajet…

Italia për të tretën ditë radhazi ka regjistruar një rënie tjetër të infe ksi0neve dhe vde kjeve nga koro aviru si i ri. Sipas të dhënave të fundit nga Ministria e Shëndetësisë, vendi gjatë 24 orëve të fundit regjistroi 528 vik tima, nga 564 të regjistruara një ditë më parë.

Duke e çuar në 60.606 numrin e përgjithshëm të vik timave nga vir/υsi.Me këtë shifër, Italia renditet vendi i dytë në Evropë pas Mbretërisë së Bashkuar për sa i përket vd ekjeve nga pan.demia.Vendi po ashtu regjistroi 13.720 raste të reja të kor0n aviru sit nga 18.887 të regjistruara një ditë më parë.

Megjithatë, infe/ksionet e reja zakonisht janë më të ulëta të hënave për shkak të administrimit të më pak testeve të mostrave.Gjatë dy javëve të fundit, thanë ekspertët, prirja e përgjithshme konfirmon se kurba e infe/ktimit po bie. Shkalla e infe/ksionit u rrit pak më shumë se 12 përqind nga 11,5 përqindshi i ditës së mëparshme, por ende është shumë larg kulmit të muajit tetor kur shkalla e infeks/ionit arrinte në 18 për qind.

Masat e reja përfshijnë një ndalim gati të plotë të lëvizjes ndërkombëtare dhe midis rajoneve italiane nga 21 dhjetori deri më 6 janar, me çka synojnë të shmangin përhapjen e vir.υsit në të gjithë vendin.Masat më të rrepta nxitën pr0testa midis qytetarëve dhe autoriteteve rajonale, pasi gjatë pushimeve tradicionale të festave ato do të ndajnë familjet që jetojnë në zona të ndryshme.