Mbi 2000 raste/ Qeveria Rama merr vendimin e fundit: Ditët në vijim në Shqipëri do të…

U be me shume se nje muaj qe rritja e numrit te infe.ktuarve me korron.avirus eshte jashte cdo parashikimi te mundshem.

Pas spitalitt co vid 1 dhe cov id 2 po behen gati dhe 2 spitale te tjere, co vi d 3 dhe co vi d 4 per shkak te numrit te madh te te infe.ktuarve.

Rritja e rasteve të reja në Shqiperi ka detyruar qeverinë t’i bëjnë thirrje qytetarëve për kujdes të shtuar. Duhet medoemos te ruani distancimin social dhe te jeni te kujdesshem sepse numri eshte duke u rritur dhe problem jan kapacitetet spitalore.

Në këtë situatë Komiteti i Ekspertëve dhe Qeveria Rama ka vendosur që të kryhen testime masive ndaj koronavirusit pasi momentalisht në Shqipëri janë mbi 2 mijë persona aktiv.

Do të rriten akoma më shumë testimet ditore. Kapacitetet e laboratorit janë në gatishmëri për situatën e parashikuar me 500-600 tamponë në ditë.