Mahnitese/ Njerëzit që hanë dardhë çdo ditë janë 35% më pak të rre’zikuar nga kjo sem/undje…(Foto)

Dardha është një nga ato fruta që nuk zhgënjen kurrë. Ajo është padyshim një nga frutat më të shijshme dhe plot lëng të verës por edhe më të pasurat në vlera.Dardha është një burim i shkëlqyer i fibrës, beta karotenit dhe vitaminaveB.

Ajo përmban gjithashtu minerale të rëndësishme e të dobishme për shëndetin e njeriut studimet e kohëve të fundit konfirmojnë se konsumi ditor i dardhës luan një rol të rëndësishëm në përpjekjet për të mbajtur peshën nën kontroll.

Të dhënat e një studimi të kryer nga Universiteti Shtetëror i Luizianës ka zbuluar se njerëzit që hanë dardhë çdo ditë janë 35% më pak të rrezikuar nga obezi-teti dhe mbipesha.

Ky zbulim i atribuohet faktit se dardha është e pasur me fibër,vitaminë C,magnez, bakër dhe kalium, shkruan ditorja.