Lëkurat e patateve mos i hidhni më, ѕерѕе shëro-jnë dу ѕëm/undjet më të рërhaрura që рrekin ѕhqiрtarët

Patatja është ndër perimet më të pasura me vlera ushqyese. Kjo perime fantastike, e cila përgatitet në qindra receta gatimi, krahas shijes së saj ka dhe shumë vlera shëndetësore për organizmin.

Por vlera edhe më të mëdha dhe mirëbërëse për organizmin ka lëkura e patates, e cila gabimisht përfundon në koshin e plehrave. Ky lëng rekomandohet për personat që vua jnë nga dia-beti, probblemet me zemrën, niveli i lartë i kolesterolitt.

Lajini patatet me ujë të bollshëm dhe më pas futini në një enë të thellë ku duhet t’i mbani në ujë gjatë gjithë natës.Të nesërmen, hiqini nga uji ndërsa lëngun pijeni tre herë gjatë ditës.

Patatet kanë efekt diuretik që do të thotë se përshpejtojnë nxjerrjen e tok-sinave nëpërmjet ur-inës. Kësisoj ato do të eliminojnë ose parandalojnë formimin e gurëvee në veshka. Lëngun e lëkuravee të patates mund ta përdorni në gatime të ndryshme.