Lajmi nga kufiri: Ky Vend i Ballkanit zgjatë Kufizimet deri më 30 Nëntor

Karantina në Greqi, që zgjat deri më 30 nëntor, do të vazhdohet edhe për shtatë ditë.Stelyo Petsas, zëdhënësi i Qeverisë së Greqisë tha se karan tina dhe ora policore.

Që planifikohej deri më 30 nëntor, do të vazhdohet deri më 7 dhjetor.Petsas tha se ky vendim është marrë për shkak të rritjes së vazhdueshme të infe ksio neve dhe rasteve të vde kj es.

Duke nënvizuar se shkalla e infe ksionit është alarmantt, veçmas në Selanik,, Larisa, Akarnania dhe Lesbos, Petsas tha se është shumë herët për zbutjen e masave.

Sipas të dhënave që dje i shpërndau Agjencia kombëtare e shëndetit publik të Greqisë, numri i paci entëve me në respirattorë është rritur në 597,ditorja.