Lajmi i mire/ Studimi i fundit rus dhe ai i Harvardit japin shpresë: Virüsii i ka oret e numeruara, do te…

Sipas studiuesve “Ai do të bëhet plotësisht joaktiv, ose do t’i humbbasë aftësinë e tij për të shkaktuar sëmunndje, kur temperatura të jetë mbi 30 gradë”. Kështu bën me dije autoriteti rus për shëndetin “Rospotrebnnadzor”, në një buletin të shpërnddarë përmes kanalit të tij.

Në të njëjtën mënyrë si ajo ruse, por me rezultate më pak tërheqëse, ekziston edhe një studim i zhvilluar nga një ekip studiuesish nga Universiteti i Harvad i botuar në faqen e internetit Shkencëtarët kanë ekzaminuar përhapjen globale të kor/onaviru/sit nga dhjetori deri më sot dhe zbuluan se kushtet e motit bëjnë ndryshimin.

Por jo sa duhet për të thënë se në muaj e verës do të ketë një ndalesë të konsiderueshme të pandemiisë.“Padyshim që ka një ndikim te koro/navi/rusi prej kushteve meteorologjike, në veçanti në prani të temperaturës dhe lagështisë, – thotë HazhirRahmandad.

“Rezultatet e hulumtimit kanë treguar se si kushtet e motit – përfshirë temperaturën, rrezet e diellit dhe lagështia – ndikojnë në përhapjen e kor/onavir/usit. Analiza e të dhënave tregoi se variablat meteorologjike që lidhen me transmetimin e virusitt në më shumë se 3.700 vende në të gjithë botën,ditorja.