LAJMI I FUNDIT/ Sllovenia Shpall Gjendjen E Jashtëzakonshme, Tani E Tutje

Qeveria sllovene ka shpallur epidemi 30-ditore me mundësinë e forcimit të mëtejshëm të masave epidemiologjike.

Në Slloveni, testet kanë treguar se çdo qytetar i pestë është pozitiv për k0ronavi rus, prandaj qeveria sllovene ka aktivizuar një situatë emer.gjente që nga sot.

E cila do të jetë në gjendje të forcojë më tej masat shtesë në tri valë. Nëse numri i të sëm urëve nga ko vi d rritet në mënyrë progresive, Sllovenia në mënyrë shtesë do të vendosë ndalesë qarkullimi. Gjegjësisht ndalimin e lëvizjes gjatë natës, duke ndjekur shembullin e masave aktuale të disa vendeve evropiane.

Hapi tjetër mund të jetë mbyllja e qendrave tregtare, salloneve, palestrave, kafeneve dhe restoraneve dhe ndalimi i aktiviteteve dhe garave sportive, transmeton Tch. Nëse numri i personave në spitalet sllovene mbetet i lartë, qeveria e kryeministrit Janez Jansha si mundësi të fundit do të aktivizojë “mbylljen”, konkretisht mbylljen e shkollave, kopshteve, pezullimin e transportit publik dhe pjesë të ekonomisë.