Lajmi i fundit në Gjermani në lidhje me Ko.vi.d, Prej 23 dhjetorit…

Gjermania po i bën presion autoriteteve të BE-së të përshpejtojnë miratimin e vak./sinës së kor onaviru sit.Ndërkohë që vetë ajo po përballet me një rritje infektimesh, ndërsa në Britaninë e Madhe dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka nisur tashmë vaks./inimi masiv.

Zyra e kancelares Angela Merkel dhe Ministria gjermane e Shëndetësisë, sipas raporteve duan që Agjencia Evropiane e Ila/çeve të afrojë datën e miratimit të vak./sinës së Pfizer dhe Biontech duke e zhvendosur atë nga 29 dhjetori, kur është paralajmëruar, më 23 dhjetor.

Sipas burimeve të paidentifikuara që thonë se vonesa e miratimit të vak./sinës nga rregullatori i BE-së po rrit shqetësimet për aftësinë e Bashkimit Evropian për të vepruar.

Irr/itimi i Berlinit është më i madh edhe për shkak se Bion.Tech, është një kompani gjermane ndërsa vetë Gjermania po përgatitet të hyjë në një izo.lim të pjesshëm.