LAJMI I FUNDIT/ Ditë E Zezë Sot Për ZVICRËN, Ja Çfarë Ndodhi…

Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) ka raportuar sot 2823 raste të reja që kanë rezultuar pozitive për koronavirusin në 24 orët e fundit. Bëhet fjalë për një numër alarmant pasi është afër dyfish më i madh se ai një dite më parë.

Po kështu, ky numër i infeksioneve të regjistruara brenda një dite i kalon shumë ata të muajve mrs e prill, kur ishte kulmi (i deritashëm) i krizës së kor0navirusitt.Mesatarja 7 ditore e numrit të infek sioneve tani është 1247 ose për 154 përqind më e lartë se në javën e kaluar.

Trendi po rritet shumë shpejt në një nivel shumë të lartë. Shkalla mesatare 7 ditore e pozitivitetit të testimeve aktualisht është 10.2 për qind. Kjo do të thotë se pragu kritik prej 5 për qind është tejkaluar dhe madje dyfishuar.