Lajmi fundit per Ko-ronen, ja cfare pritet te ndodhe ne fund te Janarit

Programi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë do të nisë shpërndarjen e vak-sinave kundër ko-ronaviru-sit gjatë këtij muaji, tha drejtoresha e OBSH-së për imunizim, Kate O’Brien.Programi ka për qëllim që të furnizojë me vak-sina kundër sëmun/djes ko vi d, vendet me të ardhura të ulëta.

“Ne na duhen rreth shtatë miliardë dollarë në mënyrë që të mund të shpërnedajmë vak-sina të mjaftueshme në këto vende, deri në fund të vitit 2021. Deri më tani janë mbledhur 6 miliardë dollarë”, tha ajo.“Aktualisht kemi mbi dy milionë dozaa të vak-sinës.

Ne do të nisim shpërnddarjen e këtyre vak-sinave me gjasë në fund të janarit dhe nëse nuk ndodh, atëherë shpërnddarja do të nisë në fillim apo në mes të shkurtit”, tha O’Brien.Shtetet e Ballkanit Perëndimor, përfshirë Kosovën, presin që të marrin vak-sina kundër ko vi d.

Autoritetet në Kosovë kanë thënë se nga ky program i OBSH-së pritet të marrin falas doza të vaksinës për 20 për qind të popullatës, apo 720 mijë dozaa,ditorja.