Lajmi Fundit/ Masa te tjera kufizuese nga Komiteti teknik i ekspertëve

Burime pranë tyre bëjnë të ditur se ndër propozimet e hedhura nga ekspertët janë, mbyllja më herët se ora 22:00 e mbrëmjes e të gjitha aktiviteteve, ndalimi i festimeve në grup për fundvit si dhe zgjatja e pushimeve dimërore për institucionet arsimore.

Disa propozime janë që shkollat të mby.llen fundjavën e ardhshme për të rifilluar, më 11 janar.Megjithatë, çdo vendim që do të dalë nga komiteti do të bëhet publik në fillim të javës që vjen. Ndërkohë, specialistja e Institutit të Shëndetit Publik,EugenaTomini.

Thotë se situata nga epidemia vijon të jetë kritike edhe pse ka një qëndrueshmëri sa i përket rasteve të reja.Tomini tregoi edhe arsyet e rritjes së rasteve në terapi intensive dhe humbjeve të jetës. “Kjo periudhë e caktuar.

Qoftë nga rrjetet sociale dhe dhëniet e mesazheve të gabuara për të mos kërkuar ndihmë spitalore, bëri që shumë të rrinin në shtëpi edhe kur rekomandohej shtrimi në spi tal”,ditorja.