Lajmi Fundit/ Gjermania do te mbyll shkolla dhe dyqane, dhe i gjithe vendi futet ne izolim deri ne kete date..

Tashme eshte publikuaur qe Gjermania ka vendosur mbyllje totale nga 16 deri ne 10 janar pasi shifrat e te inf ektuarve kane pasur rritje te ndjeshme.Lajmi eshte dhene nga kancelarja Angela Merkel e cila tha se masat e marra deri tani per te kufizuar ne menyre te pjesshme situaten nuk kane dhene rezultatin qe pritej dhe rastet pozit.ive jane rritur goxha.

Prandaj duke qene se sistemi shendetesor eshte i lodhur edhe per kete do te kete mbyllje te vendit perreth nje muaj.“Masat e vendosura më 2 nëntor nuk kanë vepruar sa duhet. Ne jemi përsëri dëshmitarë të një rritje të rasteve me ko vi ddhe një rritje ekspon.enciale të infe. ksionit.

Ne e dimë që sistemi shëndetësor është tashmë shumë i lodhur. Ne kemi nevojë për veprime urgjente. Qëllimi mbetet që vendi të arrijë në shi.frat e 50 ras.teve të reja më 100 000 banorë në 7 ditë.

Ky do të jetë një bllokim i vështirë dhe do të zhvillohet midis 16 dhjetorit dhe 10 janarit “, tha Merkel në një konferencë, shkruan ditorja.