Lajm i trishtë/ Jemi rritur me të, ndërron jetë “Borëbardha”

Marge Champion, aktorja e cila fshihej pas personazhit të Borëbardhës në Walt Disney ka ndë rruar jetë. Aktorja fitoi një çmim Emmy për koreografinë e filmit televiziv 1975 Mbretëresha e Ballroom Stardust.

Ajo ndë rroi jetë në moshën 101-vjeçare në Los Anxhelos të Mërkurën, konfirmoi instruktori i vallëzimit Pierre Dulaine për Hollywood Reporter.

Marge Champion lindi Marjorie Celeste Belcher në Hollywood në 1919. Babai i saj ishte mësuesi i vallëzimit dhe baletit Ernest Belcher, i cili ishte shok me Walt Disney.

Kur ekipi i animacionit të Disney po punonte për Borëbardhën dhe Shtatë Xhuxhat, ata studiuan lëvizjet e një Marge të re në një skenë zanore në mënyrë që ta bënin personazhin të lëvizte më realisht.