Lajm i rendee nga Zvicra, Tronditten Mërgimtarët

Shífrat e personave që kanë ndë rruar jettë dhe e të infek tuarëvenë Zvicër jane al armane.Nga fillimi i pandemisë e deri tani numri i personave që kanë ndë rruar jettë ka shkuar në 3.464, ndërsa 285.655 është shífra totale e të infek./tuarëve.

Në mesin e atyre që kanë pësuar janë edhe shqiptarët, si një komunitet i madh në këtë vend.Sipas gazetës zvicerane në gjuhën shqipe në Zvicër mbi 100 shqiptarë brenda këtij viti kanë ndërruar jetë nga ko vi d, ndërsa shifrat e të infe./ktuarëve shkojnë mbi 3200.

Kjo është shífër jo zyrtare e nxjerrur në bazë të burimeve nga spi talet, mjekët shqiptarë, dhe burime e kontakte me familjarët e personave të ndjerë.Sipas burimeve të redaksise së kësaj gazete, numri më i madh i atyre që kanë ndërruar je të dhe që janë infe ktuar nga ky ví rus janë nga rajoni i Cyrihut.

Mediat kanë shkruar se kjo shifër e lartë në mesin e komunitetit shqiptar në Zvicër është si pa sojë e lëvizjeve të tyre të pakontrolluara drejt vendlindjes së tyre, Kosovë, Maqedoni e në Luginë, që janë zona të godítura nga pandemia. Por, problem janë edhe lëvizjet drejt Italisë e Francës.