Lajm i mire/Shkencëtarët japin lajmin e madh, zbulojnë “pikën e dobët” të korro.navirusitt

Lajm i mire/Shkencëtarët japin lajmin e madh, zbulojnë “pikën e dobët” të korro.navirusit,hape-ree.klamiimin, dhe shikoo-videon, e lajmit.

Lajme te mira vijne nga shkencëtarët nga Universiteti i Kansas kanë zbuluar piken me te dobet ndaj kor0n.avirusit.

Ekspertët testuan një agjent terapeutik kundër cor0navirusit dhe zbuluan se 3CLpro (C30 endopeptidaza) është një enzimë thelbësore në zhvillimin e virusit SARS-CoV-2 dhe kjo ka nje efekte ndryshe ndaj koron. avirusit.

Proteazat e kor0navirus 3CL janë objektiva të fortë terapeutik pasi ato luajnë një rol jetësor.

Me rastin e përdorimit të inhibitorëve të gjetur të kësaj proteazë në minj laboratorë, rezultoi se ky preparat ndalon përsëritjen e virusit.

Sipas shkencëtarëve, një ndikim i tillë në “pikën e dobët” të virusit bën të mundur bllokimin e riprodhimit jo vetëm të MERS, por edhe të virussit korona MERS-CoV dhe SARS-CoV-2.

Si hap tjetër, ekspertët theksojnë nevojën për të testuar efektivitetin e ilaaçit te njerëzit ndaj shpresojme qe ky eshte nje zbulim i rendesishem ndaj kor0navirusit shpresojme qe ne ditet ne vijim te marrim lajme te mira.