Lajm i mirë për Mergimtarët qe jetojnë në Zvicër, Ja çka vendosi qeveria për çdo banor që jeton atje!

Simbas planit, nga banka kombëtare e Zvicrës do të kërkohej të paguante 7,500 franga për çdo qytetar me nënshtetësi zvicerane.

Enjohur si ‘Iniciativa e Parave të Helikopterit’, paratë do të transferoheshin tek çdo qytetar zviceran – përfshirë fëmijët.

Ne zbatim të rregullave të drejtpërdrejta të demokracisë në Zvicër, nëse organizatorët marrin 100,000 nënshkrime, çështja do të hidhet në votim. Nese është e suksesshme, skema vlerësohet të kushtojë 45 miliardë CHF.
Paratë duhet t’i paguhen secilit qytetar më pak se një vit pas referendumit dhe do të vijnë nga paratë e shtypura rishtas.

Te hollat do të përjashtoheshin nga taksat. Organizatoret argumentojnë se ka një sërë gjërash pozitive. “Eksportet, normat e interesit,