Lajm i mirë nga Mërgimtarët Shqiptar në ZVICER, Ja detajet…

Është bërë e ditur se Betine Baleci dhe Dafina Ismaili kanë nisur një iniciativë për Do wn Synd rome Kosova. Është një OJQ, e cila qe shumë vjet ka përfaqësuar zërin e individëve me sind romën Do .wn në mënyrë të pavarur dhe pa mbështetjen e qeverisë.

Tani DSK gjithashtu po përballet me një situatë shumë sfiduese, për shkak të pand emisë globale. Kjo situatë po rezulton në pasigurimin e ndërprerjes së shërbimeve terapeutike për fëmijett.

Gatishmëria për ofrimin e ndihmave të pakursyeshme si dhe nevoja për t’i mbajtur këta fëmijë larg emergjencës ka shtyrë përgatitjen e një fushate për mbledhjen e fondeve.Në vijim do të gjeni një video, në të cilën Sebahate Hajdini-Beqiri, drejtoreshë e DSK-së, shpjegon situatën nga perspektiva e DSK-së.

Në bashkëpunim me Swiss Barakah Charity mund të gjeni edhe lidhjen për në uebfaqen, ku mund të dhurojnë donatorët.Nga ana tjetër, Shoqata falënderonë Betinë Baleci, Dafina Ismaili, Lauara Sopa, bashkatdhetaret të cilat jetojnë në Zvicër për iniciativën dhe organizatën.