Lajm i madh vjen nga Zvicra për Kosovën në lidhje me liberalizimin e vizave

Lajm i madh vjen nga Zvicra për Kosovën në lidhje me liberalizimin e vizave. Zviceranët të dielën dhanë mendimin e tyre në një referendum se a duhet të vazhdojë lëvizja e lirë në kufijtë e shtetit, me vendet e unionit.

Në rezultatet preliminare del se kjo nismë e SVP-së, partisë më të madhe në shtetin helvetik, nuk mori votat e nevojshme.

Që po del të jetë lajm i mirë për vendet si Kosova që presin liberalizimin e vizave, Sipas inicia torëve të kësaj nisme.

Lëvizja e lirë e njerëzve shkakton vetëm probleme dhe imigracioni duhet të kontrollohet pa lirinë e lëvizjes, ditorja.