Lajm i madh nga Mali i Zi për Kosovën përhajr na koftë!

Lajm i madh nga Mali i Zi për Kosovën përhajr na koftë,hape-katrorin,posht dhe shikoje-videon, e lajmit.

Qeveria e Malit të Zi ka njoftuar se Kosova, Shqipëria, Bosnje dhe Hercegovina, Izraeli, Libani dhe Singapori, janë në listën “e verdhë” të rrezikshmërisë nga pandemiaa.

Qytetarëve të këtyre vendeve, për të hyrë në Mal të Zi, u kërkohet testi për Co vid,19 sipas metodës PCR dhe ai serologjik – Elisa ose ECLIA , jo më i vjetër se 72 orë.

Testi virologjik, me metodën PCR, përcakton nëse virusi është aktiv, kurse testi serologjik tregon nëse personi ka qenë i infe,ktuar me koron avirus.

Sipas një njoftimi të qeverisë malazeze, lejohet hyrja – pa test – për qytetarët nga Rusia, Ukraina, Kanadaja, Azerbajxhani, Bjellorusia dhe Zimbabveja.