Lajm i keqq, vendi ku jetojnë mijëra shqiptarë rrezikon të mbyllet edhe një herë si në mars


Ne Britani jetojne shume shqiptare. Kryeministri Boris Johnson tha sot se situata me infektimet tregoi pse qeveria ishte detyruar të nxirrte kufizime të reja. Vendi është në një “moment kritik”, tha ai.

“Unë e di që disa njerëz do të mendojnë se duhet të heqim dorë dhe ta lëmë virusin të marrë rrjedhën e tij pavarësisht nga humbja e madhe e jetëve që potencialisht do të sjellë”, nënvizoi Johnson.“Më duhet të them se nuk jam plotësisht dakord. Nuk mendoj se kjo është ajo që duan britanikët.”‘Unë nuk dua të kthehem në izolim kombëtar’, tha Boris Johnson duke u përgjigjur një pyetjeje në lidhje me karan tinen.

“Ajo që nuk po bëjmë për momentin është kthimi në situatën që patëm në mars. Unë me të vërtetë nuk dua ta bëj këtë – nuk dua të kthehem në një izolim kombëtar ku udhëzimi është të qëndrosh në shtëpi”.Në vend të kësaj ai i nxit njerëzit të “ndjekin udhëzimet dhe të frenojne perhapjen e vir usit”.Boris Johnson është pyetur se cilat janë shanset që qeveria të vendosë kufizime të mëtejshme.Kryeministri thotë se vendi ka treguar se vir usi mund të frenohet duke mësuar nga izolimi i rreptë në fillim të vitit.