Lajm i Fundit: Gjermani, Ja çfarë ndryshon nga muaji Shtator.

Lajm i Fundit: Gjermani, Ja çfarë ndryshon nga muaji Shtator.

Nga pagesat bonus për prindërit, deri te zbatimi më i ashpër i maskave të fytyrës, janë këto disa ndryshime që do të ndodhin në Gjermani.

Rritja e pagës minimale për punë të përkohshme, Pagat minimale për punë të përkohshme po rriten që nga e marta. Në Gjermaninë perëndimore, pagesa për orë do të rritet nga 9,96 € në 10,15 €.
Në shtetet lindore gjermane – përfshirë Berlinin – punonjësit e përkohshëm do të paguhen me 9,88 € në vend të 9,66 €. Një rritje e mëtejshme në 10.10 € do të bëhet në tetor.

Nuk ka teste falas të koronavirusit për disa udhëtarë, Duke filluar nga 15 shtatori, udhëtarët që kthehen nga vendet që nuk janë zona të rrezikuara (siç përcaktohen në mënyrë të vazhdueshme nga Instituti Robert Koch) nuk do të lejohen më të bëjnë një test falas të korro navirusit.

Më shumë inspektime për maska në trena, Nga shtatori e tutje punonjësit e ndërmarrjes gjermane të trenave ‘Deutsche Bahn’ do të kontrollojnë më nga afër nëse njerëzit mbajnë maska ​​në trena dhe në stacione.
Deri më tani në bashkëpunim me Poli cinë Federale të Gjermanisë, ka kontrolluar rregullisht në 60 trena.Tani ata duan të dyfishojnë numrin e inspektimeve dhe të kontrollojnë rreth 120 trena në ditë.