Lajm Fantastik/ 500 franga per cdo person Zvicra jep lajmin e madh

Federata e Sindikatave Zvicerane ​​dëshiron Sigurimin e 500 frangave për të gjithë nga rezervat e sigurimeve shëndetësore. Zgjatjen e përfitimit nga papunësia për të parandaluar çregjistrimin nga enti i punës (shlyerjen e plotë nga tregu i punës).

Masat mbështetëse për të parandaluar falimentimet. Fonde shtesë për shërbimin publik në sektorin shëndetësor, shpërblime për punonjësit shëndetësorë për angazhimin e tyre të jashtëzakonshëm dhe përmirësimin e kushteve të punës në sektor.

Për njerëzit me të ardhura më të ulëta, 500 frangat e propozuara janë një instrument i rëndësishëm, thonë në SGB, “Këto para do të ishin ndihma mundësisht më e shpejtë, në mënyrë që gjërat të fillojnë të lëvizin përsëri”, thotë shefi ekonomist i SGB DanielLampart.

Por, Shoqata e sigurimeve shëndetësore paralajmëron kundër pranimit të këtij propozimi të bërë nga SGB. “Për të paktën tre milion pagues të premive kjo do të nënkuptojë rritje masive të premive në afat të shkurtër.