Ky Ishte Shqiptari, që u martuaa me vajzën e Sulltan Suledonte shumjmanit! Ai e ë atë, por…

Vajza e vetme e Sulltanit të Madhërishëm, Mihrimah, mbetet në hijen e nënës së saj të famshme, ish-skll aves Rokselana (Hurrem),e cila hyri në historinë e Turqisë si bashkëshortja e pabindur e Perandorisë,Osmane.

Por, ajo e ndriçoi historinë e Perandorisë si një personazh shumë i rëndësishëm, si një grua me një finesë të dukshme, tepër elegante dhe shumë e ndryshme nga nëna e saj. Emrin ia vuri vetë Sulejmani. Mihrimah përmban Diellin dhe Hënën: i ati Sulejmani simbolizon Diellin që ndriçon tokën, ndërsa e ëma Hyrjem (lindur në stepat e Ukrainës në familjen e famullitarit, e quajtur Rokselana), ndriçon natën me dritën hënore.

Ajo ishte me karakter të butë dhe e ndjeshme, i donte shumë njerëzit e familjes, si hallat e saj, kushërinjtë dhe vëllezërit. Ishte më e lidhur me të atin sesa me të ëmën, dhe e dhënë pas artit e kulturës. Në vitin 1539 Mihrimahi ishte 17 vjeç dhe e ëma vendosi ta martojë me një burrë me diferencë moshe shumë të madhe. Ai ishte Rrustem Pasha, të cilin ajo nuk e donte dhe nuk e deshi kurrë.