Ky është Vendimi i ri në Austri, Prej datës 24 Dhjetor…

“Nga 24 dhjetori sportet individuale në natyrë do të jenë përsëri të mundshme në mënyrë që popullata austriake të ketë shansin të përfshihet në aktivitete sportive gjatë pushimeve”,

Kete e tha Kurz në një konferencë shtypi, duke njoftuar që masat e rihapjes pas bllokimit të dytë të koronavirusit në vend përfundojnë në fund të kësaj jave.

Hotelet megjithatë janë vendosur të mbyllen deri në 7 janar, që do të thotë se vetëm udhëtimet ditore janë të mundshme.Për më tepër, kufizimet e kontaktit do të zbuten gjatë periudhës së festave.

“Ne duam të ulim numrat (e infeksioneve) deri më 23 dhjetor, në mënyrë që ju të mund të kaloni pushimet me deri në dhjetë persona nga çdo numër i familjeve”, tha Kurz.Kurz tha se kufiri prej dhjetë personash do të zbatohet nga 24 deri në 26 dhjetor, si dhe më 31 dhjetor.