Ky është lëngu i cili bën mrekulli tek melçiia, stom.aku dhe mban larg plakjen e parakohshme, nuk ka fare kosto

Vitaminat që gjenden tek lakra dhe lëngu i saj janë të dobishme për sistemin ripr odhues, atë imunitar, shëndetin e syve por edhe shëndetin e flokëve, lëkurës, mëlçisë, nervave, syve e shumë të tjera.

Lakra është një burim i shkëlqyer i vitaminës C që e ndihmon organizmin të jetë më rezistent ndaj bak tereve, radikaleve të lira dhe vi rozave.

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, lakra përmban më shumë vitaminë C se portokallet, një karakteristikë që e bën lakrën të domosdoshme kundër shumë sëm. undjesh.Lakra është një nga 10 ushqimet më të pasura me vitamiNë K, e cila është thelbësore kundër sëm. undjeve të zemrës dhe ko ckave.

Arsye përse duhet të pini lëng lakreKundër ulçerës në stomakLëngu i lakrës trajton ulçerën në stomak, sipas të dhënave mbi këtë perime. Sipas shkencëtarëve, ky lëng i pasur në vitamina dhe minerale forcon rezistencën e shtresës së stomakut ndaj aci deve,ditorja.