“Kur u bëre ti moj mor.racake”, kush ishte Gëzim Kulufi që sh.au në sy Parashqevi Simakun

Tirana e viteve ’80 kishte argëtime që sot nuk mund të quhen të tilla. Ishin disa personazhe që i njihte mëhalla dhe kryeqyteti, që falë bë.mave dhe sjelljes jo të zakonshme mbaheshin mend në shoqëri.

Një prej tyre ishte ai që njihej si Gëzim Kulufi. Gëzimi ishte pjesë e komunitetit rom dhe fatk.eqësisht fëmijë je.tim, një en.dacak i pa str.ehë që bënte jetën e zhelonit. Megjithatë Gëzimi shka.ktonte humor fal sjelljes së tij dhe mënyrës së të folurit.

Fjali të veçanta shqip por me dialekt e theks rom. Nuk ishin të paktë njerëzit kur e merrnin pranë vetes që ai ti bënte për të qeshur.

Një histori e veçantë është kur Gëzim Kulufi u përb.allë në urban me këngëtaren e njohur të asaj kohe Parashqevi Simakun.

Gëzimi i ulur në një nga sendilet e urbanit linja Kombinat-Kinostudio dhe përb.all ti nga dera e urbanit shfaqet Parashqevi Simaku.Sakaq të gjithë qytetarët në urban e kishin mendjen dhe sytë te këngëtarja mjaft e bukur dhe në kul.min e karrierës së saj, ai lë.shon një batutë “të h.idhur”:

“Ua kjo mor.racakja, kur u bëre dhe ti të këndosh në festival moj mor.racake”

Reagimi i këngëtares ishte një sk.uqje e lehtë, pa e ditur që ai ishte thjesht Gëzim Kulufi, që gjithkush e dinte se me të vetëm qeshej, me të të gjithë argëtoheshin.

Fati e deshi që vd.ekja e tij të ishte e pap.ritur edhe të mbetej en.igmë. Thonë se u v.ra në mënyrë mis.terioze.

Vërtet je.tim pa njeri, pa va.rr por Tirona dhe tironsit e viteve ’80 kanë shumë kujtime, mbahet mend si një en.dacak i kën.dshëm që të gjithë qeshnin.