Kujdess: Sin/dromaa e këmbëve të shqetësuara:Ndjenjë therjeje, pic/kiime dhe dhi/mbje këmbësh gjatë natës


Kruajtje: Këto ndjesi gjithashtu mund të rrezatojnë në krahë dhe kokë. Zakonisht të dy anët e trupit preken nga kruajtja, por mund të ndikojë vetëm në njërën anë.

Tingling dhe kunjat dhe gjilpërat: Një ndjenjë e dhimbshme dhe e vazhdueshme e mpirje në këmbët dhe krahët.Një ndjenjë e “tron ditjes elektrike”: Ndonjëherë një person me këtë çrregullim mendon se po marrin god itje elektrike në këmbë.Një nevojë e vazhdueshme për të lëvizur: Ndjesitë shkaktojnë “padurim” përgjegjës për lëvizjet e pakontrolluara.Përkeqësimi i sindromës në mbrëmje dhe gjatë natës: Gjatë ditës mund të mos pësoni ndonjë nga këto simptoma ndërsa vazhdoni me aktivitetet tuaja të përditshme. Por pasi të jeni akoma, menjëherë përjetoni ndjenja të pakëndshme të shqet ësimit.

Vështirësia për të rigjetur gjumin: Komoditeti është i kompromentuar dhe personi mund të pësojë pagjumësi. Kjo rezulton në përgjumje dhe dobësi të energjisë që dëmton cilësinë e gjumit.Sin dromi i këmbëve të qetë: faktorët e rrezikut Ndërsa mekanizmat që shkaktojnë këto simptoma janë ende të panjohura, disa njerëz mund të predispozohen gjenetikisht që të vuajnë prej tyre. Në të vërtetë, dhe veçanërisht kur bëhet fjalë për format e hershme, sindroma është më e dukshme në familjet e personit të prekur.

Gjendje të tjera mjekësore ose fiziologjike mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të sindromës së këmbëve të shqetësuar: Njerëzit me dia/bet Njerëzit me sëmundje neurologjikem Njerëzit me insufi ciencë të veshkave Gratë shtat/zëna, Manifestimi i sëmundjes gjithashtu mund të shkaktohet nga faktorë të tillë si mungesa e hekurit me ose pa anemi ose mungesë dop/amine,ditorja.