Kujdes! Tregojne ekspertet, Ja pse ndodhin dhim/bjet mbrapa qafës

Sipas të dhënave kur koka dhe mb si pasojë e luhatjeve të tensionit, dhim/ bja ka tendencën të qarkullojë në zona të ndryshme. Kompresat ose dushi i ngrohtë ndihmojnee kundër dhimm bjes, bashkë me mbajtjen nën kontroll të str esit.

Kur muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervatt e qafës lënd ohen, dhim-bja është e paevitueshme. Për shembull, nëse keni qëndruar në një poziciion të gabuar për shumë kohë, zona mbrapa kokës do të dhem-bë më shumë.

Stërmundimi i muskujve të qafës i bën ato më të dobët dhe nxisin dhim-bjen mbrapa koke. Si të përballeni me dhim-bjen mbrapa koke.

Ndryshoni mënyrën e qëndrimit. Nëse mënyra se si qëndroni është probl ematike, sigurohuni ta ndryshoni atë. Në rast se punoni përpara kompjuterit, sigurohuni që ekrani të jetë i ngritur dhe që qafa të mos qëndrojë e ulur.