Kujdes! Nga sot nuk do i vendosni më maskat e zeza, ekspertet ngrenë alarmiin per rrez-ikun e…

Një nga masat e marra që nga fillimi i panddemisë për parandalimin e përhapjes së vir-usit është mbajtja e maskës.Tashmë maskat janë kthyer në një domosdoshmëri.Dhe po shihet se shumë njerëz maskat preferojnë t’i kombinojnë me veshjet e tyre.

Sipas një studimi të publikuar nga DW, maskat e zeza nuk duhet të përdoren. Aryseja që nuk duhet të përdoren ka të bëje me përmbajtjen e tyre.

Sipas studimit ato përmbajnë mbetje të një substance hel-muese e quajtur aniliinë. Kjo substancë përdoret në industrinë e tekstilitt për ngjyrosje.

Por sipas ekspertëve nëse kjo substancë thithet apo krijon kontakt me një pjesë të dëmtuar të lëkurës mund të krijojë probleme në frymëmarrje, dhim-bje koke, reaksione aler-gjikee apo dëmttim të syve,ditorja.