Kujdes! Këto simpttoma në sy u tregojnë se jeni të infekktuar me llojin e ri të Ko vid! (Foto)

Sipas hulumtimit, fotofobia, dhimbja e syve dhe kruarja e syve mund të sinjalizojnë ko vid,Në përgjigje të gjetjeve, Express.co.uk foli me Dr. Ali Mearza. Ai tha: “Ndër problemet më pak të njohura që kanë hasur pacientët janë fotofobia dhe dhim-bja ose kruarja e syve.

Fotofobia është një formë e ndjeshmërisë ndaj dritës dhe shpesh lidhet me dhim-bje koke. Personat me këtë problem përjetojnë shqetësim ose dhim-bje në sy, veçanërisht kur ndezin për herë të parë një dritë”.Siç raporton Dr-Mearza, studimet kanë treguar që dhim-bja e syve është simpttoma më e zakonshme e syve.

Si të trajtojmë simpttomat e lidhura me sytë,“Mjerisht mund të jetë mjaft e dhim-bshme, por pikat e syve mund të ndihmojnë për të lehtësuar dhim-bjen”, këshillon Dr Mearza. Siç shpjegon ai, shumë njerëz gjithashtu i gjejnë të dobishëm farat e lirit ose vajin Omega-3.

“Kruarja e syve mund të jetë e zakonshme në mesin e pacientëve me ko vid. Megjithatë nëse përjetoni skuqjee të skajshme në sy, kjo mund të jetë si pasojë e diçkaje tjetër”.