Kujdes! Ja cfarë ndodh kur mizat prekin ushqimin tuaj, Ju transmetojnë 60 sem/undje, mes tyre dhe..

Çfarë bëni kur shikoni që një mizë, apo disa, kanë ndaluar mbi ushqimin tuaj? Thjeshtë i largoni ato apo e hidhni ushqim në kosh?!Ato ushqime të shijshme që keni ruajtur për më vonë mund të shnd ërrohen në fole të përsosura për vezët e mizave.

Dhe, pasi të kalojë ca kohë, ato rriten e shumohen duke rre zikuar që t’ju he lm ojne.Prandaj mos harroni të mbuloni ushqimin tuaj nëse do ta lini jashtë për një kohë të caktuar.Këmbët dhe krahët e tyre mund ta kthejnë ushqimin në një fole bakt eresh.

A e dini se numri më i madh i mik robeve mund të gjenden në pjesën e jashtme të trupit të tyre?Mizat mund të transmetojnë së paku 60 sëmundje të ndryshme te njerëzit vetëm duke u “zv arritur” nëpër mbeturina dhe ushqime.

Kjo përfshin di arre, kolerë apo edhe sëm/ undje më të ren-da. Madje, nuk janë vetëm njerëzit që mund të vua-jne, mizat mund të infe/ ktojnë edhe kafshë të tjera,ditorja.